Eindelijk maar toch! Een tijdje terug reden we naar Femundsmarka in Noorwegen voor een mooie kanotocht door het gebied. Helaas bleek het beste startpunt in Zweden te liggen. Via een mooie omweg kwamen we eindelijk aan: Rogen!

Het Natuur Reservaat Rogen wordt gevormd door grillige meertjes met in het midden het grote meer ‘Rogen’. Een extra dimensie aan een kanotocht in het gebied zijn de portages (het overdragen van je kano) naar het volgende meertje.

In eerste instantie en op foto’s leek het gebied heel mooi. Eenmaal daar begonnen we steeds meer te twijfelen. Toch begonnen we met de voorbereidingen. Er zijn verschillende routes mogelijk en we wogen onze opties. Geen van de routes trok ons voor 100%. Het mooie weer dat we in Sönfjallet hadden was ook al lang gevlogen. Het waaide ontzettend hard, met steeds terugkerende harde regenbuien.

Bij Käringsjövallen parkeerden we de bus en liepen we een route richting het meer. We voelden ons allebei niet zo fit en maakten er een relaxed ‘busdagje’ van. Lekker eten, lezen en een filmpje op de bank. De volgende dag wilden we fit beginnen met de tocht.

De volgende ochtend leek het weer echter nog slechter. Écht zin in de tocht hadden we nog steeds niet. Het gebied leek ons maar niet te grijpen. We hakten de knoop door en lieten Rogen voor wat het was.
Ondanks het afbreken van onze kanotocht hebben we geen spijt van ons bezoek aan Rogen. Op weg naar het gebied hebben we zoveel mooie dingen gezien en gedaan! De reis blijkt wederom belangrijker dan de bestemming. 😉