Klik op bovenstaande pijl voor meer foto’s..

Met de aankoop van onze ‘nieuwe’ bus kwamen er steeds meer plannen en idee├źn in ons op. In gedachten waren we al op reis. Intussen leek onze bestelbus in geen enkel opzicht op een camper. De enige inhoud in de laadruimte was een aantal planken aan de muur die de vorige eigenaar had gebruikt om goederen aan vast te sjorren. Hoog tijd om aan de slag te gaan.

Wouter besloot de eerste stap te zetten en maakte de bus van binnen grondig schoon. De houten planken werden van de muur geschroefd en de tussenwand -die de laadruimte van de bestuurdersstoel en bijrijdersbank scheidde- werd verwijderd. Een lege, blauwe box bleef over. Het geluid van de motor werd enorm versterkt in de holle ruimte en we hoopten dat een flinke laag isolatie dit uiteindelijk zou verminderen.

De Boxer komt uit 2005 en gaat dus al een aantal jaartjes mee. De blauwe verflaag laat her en der los waardoor de bus langzaam een ander kleurtje (wit) krijgt. Het dak was door vuil en mos nog kleurrijker. Door een grondige schoonmaak veranderde het dak weer in een blauw-wit gestipt wolkendek.

Na een grondige schoonmaak zag het dak er weer uit als een prachtig wolkendek

Na het nodige strip- en schoonmaakwerk werd onder de bus het nodige reparatiewerk verricht. Een typisch Boxer kwaaltje is een rotte dorpel. Regenwater blijft liggen in het frame waardoor deze na enkele jaren wegrot. Gelukkig kwam Wimpie (oftewel papa) to the rescue. De rotte stukken werden verwijderd en vervangen voor vers, sterk metaal. Een flinke laag tectiel werd aangebracht om de dorpel de komende jaren te beschermen.

Ondertussen was de grote rol isolatie die we hadden besteld gearriveerd. Hiermee wilden we de bus niet alleen geluidsdichter maken, ook hoopten we dat het zou zorgen voor een aangename temperatuur (ook in koudere weersomstandigheden). Met een schone, sterke bus aan de ene kant en een rol isolatie aan de andere, waren we klaar voor stap 2: Isoleren.