Klik op bovenstaande pijl voor meer foto’s..

De camper is (zo goed als) af. We hebben alles goed doordacht maar of iets echt praktisch is merk je pas als je het gebruikt. Toen Wouter werd gevraagd schuren door heel Nederland te fotograferen ontstond de perfecte kans om alles eens goed te testen. Afgelopen dinsdag begon onze eerste roadtrip.

Gedurende de week kwamen we langs diverse plaatsen in Nederland. Van Nieuwleusen naar Ermelo, langs de Veluwe en via Zeeland naar het strand in Zandvoort. We kwamen op prachtige plekjes en werden herinnerd aan hoe veelzijdig Nederland kan zijn. Overdag reden we behoorlijk wat kilometers waardoor we veel inzicht kregen in het verbruik en gedrag van de bus op lange afstanden.

We ontdekten wat wel en niet goed werkt in de bus. Een aantal kleine dingen willen we nog aanpassen, zoals het vastzetten van de huishoudaccu en het aanpassen van onze tafel. In grote lijnen hebben we ons doel echter bereikt. Onze kleine camper voelt als een knus huisje waarin we alles hebben wat we nodig zijn.

De eerste twee dagen van onze mini roadtrip hadden we veel zon en liepen de temperaturen op tot 30 graden waardoor het erg warm was in de bus. ’s Avonds koelde het gelukkig af en sliepen we heerlijk. De laatste dagen waren koeler en hadden we af en toe regen. Het maakte ons zonnepaneel weinig uit. Zolang de bus maar in het licht stond laadde hij de accu op. We konden zonder problemen onze telefoons, laptops en camera accu’s opladen.

Inmiddels zijn we weer thuis en werken we (onder meer) aan de laatste aanpassingen aan de bus. Na Pinksteren willen we definitief op pad. We gaan richting Scandinaviƫ. Tips zijn welkom!