Net als het Noordelijkste puntje (Noordkaap) heeft Noorwegen ook het (of eigenlijk zijn het er meerdere) Westelijkste puntje. Een van deze wordt Vestkapp genoemd en bevindt zich in de buurt van Ervik. De Vestkapp bevindt zich op een top vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over zee én over land. Er was ooit een koffiehuisje, welke nog steeds op de kaarten wordt aangegeven. Het pand staat op het moment leeg, hoewel het wel gerenoveerd werd.

Het weer is op de dag van ons bezoek zeer stormachtig. Des te hoger we klimmen, des te harder de wind om ons heen blaast. We bekijken het uitzicht van alle kanten en lopen een rondje om het gebouw. De wind neemt toe en is inmiddels zo sterk dat we er op kunnen liggen. We ‘spelen’ een tijdje met de wind en rijden dan een eindje omlaag en vinden een plekje om te overnachten. Niet veel later worden we omringt door mist en is er niets meer over van het mooie uitzicht.

De volgende dag ligt de mist nog steeds in een dikke laag om ons heen. We verwachten een spannende rit omlaag, maar rijden na korte tijd de mist uit en gaan op weg naar Selja.